Costin-Gabriel Elefteriu, expert emergent – autoportet de membru

Costin Elefteriu este perechea lui Sebastian Burduja în fruntea Ligii Studenţilor Români din Străinătate – LSRS. Loial colegilor care i-au ajutat cu proiectul, este modest faţă de rolul său nu doar de fondator, dar și de iniţiator al ceea ce a devenit apoi LSRS. Chiar dacă nu vorbeşte mult, din scris transpare un discurs educat aparte, ca siguranţă a concluziilor şi ritm al argumentării. Autoportret în 3Q. 

Cum definiţi ‘elitele unei societăţi?

Definesc “elitele” în prin raportare la trei aspecte: (1) educaţia formală; (2) iniţiative/realizări/activităţi personale recunoscute şi apreciate public; (3) patriotism intelectual progresist şi deschidere internaţională (demonstrat prin viziune, activităţi şi principii). Este o discuţie care merită un spaţiu mai larg…

Care sunt cele mai importante performanţe din propria carieră?

Cea mai importantă “performanţă” personală şi exclusivă consider a fi formularea iniţială a ideii şi conceptului Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), iar de curând ideea CAESAR. Desigur, şi dezvoltarea LSRS în cei doi ani de existenţă este o performanţă prin prisma rolului meu personal, dar aceasta o împart cu alţi colegi din LSRS (în special Sebastian Burduja şi Dragoş Preda), care au aderat ulterior ideii LSRS.

Academic, cea mai importantă performanţă a fost câştigarea premiului O’Dwyer Russell al King’s College London – Dept of War Studies, ca Student al Anului şi primul român care a luat acest premiu – dar ăsta e un detaliu relativ neimportant la nivelul România 2.0.

Ce potenţiali membri aţi mai recomanda Clubului?

Recomand pe Sebastian Burduja si pe Dragoş Preda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.