O adolescentă din România, la mare înălţime! Bravo-o-o-o Coco-o-o-o!

Crina Coco Popescu este prima alpinistă din lume care a urcat pe cei mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente – şi mai are de escaladat doar unul dintre cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente: Everest… Şi are abia 16 ani.

celmaisus.ro, site-ul personal: Alpinista româncă în vârstă de 16 ani, reprezentantă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, a încheiat, luni, 24 ianuarie, circuitul Seven Volcanoes prin ascensiunea pe Mount Sidley – 4285 m – cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Coco este totodată şi prima alpinistă din lume care a urcat pe Mount Sidley. (…) Pe 4 ianuarie Crina COCO Popescu, alături de ruşii Alex Abramov şi Max Bogatyrev de la “7 Summits Club” şi de italianul Mario Trimeri, atingea vârful lui Mt. Vinson, în Antarctica. Pentru COCO aceasta a reprezentat atingerea celui de-al şaselea vârf din circuitul 7 Summits (cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente). – vezi și colecția de știri tv.

Ce, Dumnezeu, caută Coco în creierii munţilor de la capetele lumii?! Numai ea ştie. Oricât ar explica (video-interviu), e greu de priceput pentru cei rămaşi mereu la poalele munţilor.

Oricum, aici, jos, o aşteaptă o invitaţie în Club – alături de domnul Cristian Ţopescu, care a reuşit s-o prezinte, cum numai el poate, şi pe această campioană din Râșnov.


Crina Coco Popescu este prima alpinistă din lume care a urcat pe cei mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente. Acesta nu este singurul record atins în această perioadă de tânăra româncă, în vârstă de doar 16 ani. Ea este şi prima alpinistă care a cucerit Mount Sidley, cel mai înalt Vulcan al Antracticii, dar şi cea mai tânără sportivă care a urcat un alt vârf cunoscut din Antarctica, Mount Vinson. (…) Alpinista a plecat să cucerească cei mai înalţi vulcani alături de tatăl ei, Ovidiu Popescu, şi de un coleg de la Clubul Montan Altitudine, Radu Teodorescu. (…)

Cu cele două vârfuri cucerite zilele trecute, Coco a strâns opt recorduri de vârstă, iar următorul ei obiectiv este Everestul, cel mai înalt vârf din lume (8.844 de metri). La întoarcerea din Antarctica, alpinista va începe antrenamentul de altitudine în America de Sud, iar în perioada mai-iulie 2011 are planificată expediţia pe Everest.
Coco Popescu s-a născut la Râşnov şi escaladează munţi de la 6 ani. La 11 ani a urcat în Alpi, iar un an mai târziu a cucerit vârful Kalapatar, în Nepal. La sfârşitul lui 2008, Coco a reuşit escaladarea Ojos de Salado, în Atacama, cel mai înalt vulcan din lume, iar în ianuarie 2009, Aconcagua, gigantul Americii de Sud. Au urmat Kilimanjaro, în Tanzania, şi Elbrus, în Caucaz. Anul trecut a fost desemnată „Alpinista anului” la categoria alpinism de altitudine. – Adevărul, 27.01.11

Leave a Reply

Your email address will not be published.