Cosmin Alexandru, manager și formator – autoportret de membru

În afara mediului de afaceri, Cosmin Alexandru s-a făcut cunoscut, la începutul secolului 21, ca fondator al Uniunii pentru Reconstrucţia României – URR. Acum este Managing Partner al companiei Brandivia B&P şi preşedinte al Asociaţiei Erudio. Vorbeşte la conferinţe şi scrie la reviste. Autoportret în 3Q. 
 Cum definiţi “elitele” unei societăţi?
Cred că elitele unei societăţi sunt formate din acei oameni la care majoritatea celorlalţi se uită în sus, în sens aspiraţional, din perspectiva educaţiei acestora şi a capacităţii lor de a crea, consolida şi pune în practică înalte standarde profesionale, morale şi intelectuale. Elitele sunt surse de inspiraţie pentru oamenii care vor să construiască pentru ei şi pentru cei din jurul lor o lume mai bună. În această privinţă, cred că elitelor le revine şi rolul de a redefini, periodic, binele şi mai binele unei societăţi.
  
Care sunt cele mai importante performanţe din propria carieră?
Împreună cu alţi parteneri am construit o companie – GfK Romania – de la zero până la poziţia de numărul unu în România, în domeniul ei de activitate, cercetarea de piaţă. În perioada 2001 – 2002 am făcut parte din programul ”Echipa de Excelenţă GfK”, în care am fost ales împreună cu alţi 14 manageri din toată lumea pentru a redefini “Setul de Valori” (Corporate Guidelines) al Grupului GfK la nivel mondial.
În 2005, am devenit Eisenhower Fellow, fiind selectat între 25 de persoane din 25 de ţări pentru a face parte din Multi Nation Program of Eisenhower Fellowships.
Împreună cu câţiva prieteni am construit Asociaţia Erudio care desfăşoară din 2005 programul Erisma – Leadership Creativ. Am creat acest concept în România şi l-am făcut accesibil, până acum, câtorva sute de lideri, top manageri şi bursieri din diferite organizaţii.
Public bilunar în Revista 22.
  
Ce potenţiali membri aţi mai recomanda Clubului?
Mihai Ghyka, Dragoş Bucurenci, Matei Păun, Bogdan Georgescu, Eugen Voicu, Aneta Bogdan, Carmen Tănăsie, Cristian Mungiu, Dan Pascariu, Gabriel Biriş, Florin Pogonaru, Bogdan Naumovici, Marian Staş, Marina Sturdza, Marius Perşinaru, Radu Paraschivescu, Robert Maxim, Silviu Hotăran, Sorin Ioniţă, Steven van Groningen, Victor Rebengiuc.
Mai jos, la aniversarea a 20 de ani a asociaţiei studenţeşti AIESEC România, la înfiinţarea căreia a participat, de asemenea. Inspiraţional, despre propriile aventuri antreprenoriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.