Silviu Hotăran, manager și formator – autoportet de membru

Silviu Hotăran este unul dintre cei care determină organizaţiile să zbârnâie. După ce a crescut Microsoft România cu 50% pe an, face acelaşi lucru cu persoane şi echipe. Autoportret în 3Q. 

Cum definiţi “elitele” unei societăţi?

Sunt formate din oamenii care au curajul să viseze, să aibă aspirații și voința de a merge pe calea care duce spre împlinirea acestora. Ei sunt primii care devin, așa cum îndemna Gandhi, schimbarea pe care vor să o vadă în lume.
Sunt acei călători pentru care drumul este cel puțin la fel de important ca țelul, oameni care îi inspiră pe alții și se inspiră de la alții cu aceeași bucurie.
Sunt oameni care crează și construiesc, dar care sunt destul de “paranoici” să nu devină prizonieri în cușca aurită a  propriilor succese. Ei sunt eternii curioși, care nu obosesc să caute și să învețe cu pasiune, provocându-se si provocându-ne, pentru a deveni mai buni, pentru noi înșine și pentru cei din jur.

Care sunt cele mai importante performanţe din propria carieră?

În 1991, împreună cu câțiva colegi, am pus bazele Ciel România. În 1996, Ciel avea peste 12.000 de produse instalate, utilizate de aproape 6.000 de clienți, devenind una dintre cele mai cunoscute firme de software din țară, la momentul respectiv.
În 1996 am fost unul dintre membrii fondatori ai Microsoft România. În perioada 1996-2008 am fost General Manager la Microsoft, 9 ani pentru filiala locală și 3 ani pentru Europa de Sud-Est. Cifra de afaceri a crescut cu un ritm mediu anual de 50%, iar rețeaua de parteneri locali s-a dezvoltat accelerat (peste 200 de companii cu competențe certificate și peste 3.000 de companii în rețeaua de distribuție), contribuind semnificativ la dezvoltarea industriei locale de IT&C. România și Europa de Sud-Est, prin oameni și echipe, prin modul în care s-au integrat și evoluat într-un ecosistem incluzând comunitățile, clienții, partenerii și competitorii, mediul educațional, organizațiile non-guvernamentale, mass media au constituit adesea studii de caz privind bunele practici în cadrul Microsoft. Succesul dezvoltării Microsoft în regiune a fost confirmat și de vizita lui Bill Gates la Bucureşti, în Februarie 2007.
Din 2009, conduc propria mea firmă, GKTI Semper Human, membră a grupului elvețian Gustav Kaeser Training International. Obiectivele cele mai importante sunt dezvoltarea oamenilor, echipelor și organizațiilor, schimbarea de mentalități, cultura și valori în mediul de business și în societate. Aproape 200 de participanți au absolvit cursurile GKTI din România.
Particip ca invitat la conferințe, seminarii, diverse evenimente legate de educație. Sunt membru în board la Fundaţia Motivation.

Ce potenţiali membri aţi mai recomanda Clubului?

Paula Apreutesei, Dan Bedros, Dan Bulucea, Liviu Drăgan, Wargha Enayati, Radu Georgescu, Marius Ghenea, Mihaela Gorodcov, Anca Harasim, Radu Manolescu, Mișu Negritoiu, Robert Rekkers, Florin Talpeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.