Clasic e fantastic. 10.000 de copii ascultători caută sponsori pentru şcoala muzicală de duminică

Un proiect de succes social nu mai reuşeşte succesul financiar.

 

blog sapte seri: Proiectul Clasic e fantastic este o iniţiativă a Filarmonicii George Enescu şi a Asociaţiei Clasic e fantastic prin care 10.000 de copii şi tineri au beneficiat anul trecut de concerte şi spectacole menite a-i introduce în universul cu adevărat fantastic al muzicii clasice. Mulţi dintre ei, copii dar şi părinţi, au intrat pentru prima oară în Sala Mare a Ateneului Român şi au fost puternic impresionaţi de frumuseţea  acestui edificiu, de peste 120 de ani simbol al culturii româneşti. Ca recunoaştere, proiectul a fost distins cu Premiul I la Gala societăţii civile din primăvara acestui an.

În noua stagiune Filarmonica George Enescu încearcă să continue proiectul Clasic e fantastic cu o nouă serie de opt concerte programate lunar, din noiembrie 2011 până în iunie 2012. Şi-au confirmat disponibilitatea orchestrele inginerilor şi medicilor, patronate de Filarmonică,  formaţii de muzică veche, camerale şi de jazz, corul Filarmonicii…. DAR! Un astfel de concert este costisitor. Din lipsă de sponsori, proiectul se află în pericol. Sumele necesare nu sunt mari, aproximativ 3.000 euro pentru fiecare concert. Filarmonica va contribui pe cât este posibil la susţinerea acestui proiect pe care îl consideră deosebit de important, dar fondurile de care dispune nu sunt de ajuns. Ajutorul sponsorilor este imperios necesar.

Deşi cuvintele educaţie şi cultură sunt  zilnic invocate de cei care îşi doresc o Românie cu o viaţă mai bună, mai frumoasă, mai sensibilă, mai cinstită, un astfel de demers  îşi găseşte necrezut de greu susţinători.