Adrem Invest – o companie remarcabilă

Una dintre cele mai interesante investiţii româneşti în străinătate este cea pe care compania Adrem Invest – companie antreprenorială specializată în ingineria tehnologică, cu afaceri de zeci de milioane de euro – a făcut-o în vara anului 2012: achiziţionarea unei companii elveţiene cu profil similar pentru a-şi mări şansele de a obţine contracte internaţionale, pentru care steagul helvet ajută mai mult decât cel românesc…

De urmărit mersul companiei – şi al celor care o conduc.

Corneliu Bodea, cofondator si CEO Adrem Invest:

„Noi investim in educatie prin trei piloni. Am inceput prin a ma educa pe mine pentru ca am decis sa fac un MBA pe care l-am finalizat greu, dar a fost foarte bine pentru mine si afacere. Apoi am investit in angajati si nu cred ca exista vreun angajat din cei in jur de 1.000 pe care ii avem care nu fie intr-un curs sau proces de dezvoltare personala. Iar, de anul trecut am lansat <<Scoala de inovatie>>, un proiect de responsabilitate sociala pentru stimularea inovatiei. Acum petrec 60-70% din timp facand mentorat cu antreprenori ori colegi de ai mei. Iar daca o parte dintre ei vor pleca si vor fi antreprenori, o sa ma bucur pentru ei”, a mai spus Bodea, in cadrul evenimentului “Antreprenor caut finantare”. wall-street.ro, 1 oct 2013

#

Adrem Invest vrea contracte de 20 mil. euro în SUA şi China

Adrem Invest, o firmă specializată în aplicaţii industriale controlată de doi fraţi din Bucureşti, Corneliu şi Adrian Bodea, spune că până la finalul anului vrea să semneze contracte de circa 20 de milioane de euro, în special pe pieţele din China şi America, după ce în prima parte din 2013 compania controlată cei doi antreprenori a reuşit să-şi adjudece contracte de 25 mil. euro în China, Coreea de Sud şi Uzbekistan.

„Aşa cum am pierdut deodată contracte de 20 de milioane de euro în 2008, aşa am câştigat acum. Avem în negociere contracte în China, SUA şi America de Sud. Acestea sunt pieţe cu potenţial pentru sectorul aplicaţiilor din domeniul metalurgiei, pentru că acolo preţul energiei este mic. Acolo unde ai preţ bun la energie, acolo ai şi metalurgie“, spune Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest.

Compa­nia a înregistrat anul trecut afaceri de 39 de milioane de euro şi a angajat în primul semestru 130 de oameni, astfel că numărul de salariaţi ai companiei a ajuns în prezent la circa 960. ZF, august 2013

#

Adrem Invest: Proiectele mari fac economia unei ţări, nu producţia de şurubele

Adrem Invest, o firmă specializată în aplicaţii industriale pusă pe picioare la începutul anilor ’90 de doi fraţi din Bucureşti, Corneliu şi Adrian Bodea, cu un business bugetat pentru anul acesta la circa 50 mil. euro, spune că susţinerea companiilor româneşti în licitaţii internaţionale de amploare poate fi cheia pentru dezvoltarea industriei pe plan local.

“Există o lipsă acută de firme româneşti care să execute proiecte mari în exterior. În Iordania, de exemplu, românii au construit două rafinării înainte de ’89. Aceasta este activitatea tipică pentru dezvoltarea exporturilor unei ţări. Eu mă duc, câştig un proiect de 200 de milioane de euro, statul îmi garanteaza creditele pe care le iau pentru a duce la bun sfârşit acest contract, iar în ţara mea pe orizontală se dezvoltă o întreagă industrie. Proiectele mari fac economia unei ţări, nu şurubelele sau cuiele”, spune Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest, companie care în ultimele două luni a câştigat contracte externe în valoare de circa 25 mil. euro în zone precum China, Uzbekistan şi Coreea de Sud.

“Nu există o viziune la nivel general. Are sau nu importanţă exportul pentru noi? Aparent însă suntem mai preocupaţi cu luptele interne decât cele pe pieţele externe. Nu există o politică fabricat în România”, a mai spus Bodea. ZF, februarie 2013

#

Adrem Invest ia o firmă elveţiană pentru brandul de ţară

Adrem Invest, o firmă specializată în aplicaţii industriale pusă pe picioare la începutul anilor ’90 de doi fraţi din Bucureşti, Corneliu şi Adrian Bodea, face un pas destul de rar întâlnit pentru o companie locală, cumpărând o firmă elveţiană din acelaşi domeniu de activitate.

Dacă de obicei antreprenorii români caută salvarea în faţă căderii cererii interne pe pieţe din Africa sau Orientul Mijlociu, acţionarii Adrem Invest spun că aveau nevoie de un nume bun în portofoliu pentru a putea intra şi pe piaţa vest-europeană. Anul acesta business-ul Adrem va ajunge la circa 39 milioane de euro (171,7 milioane de lei), în creştere cu aproape 30% faţă de anul trecut, compania având 835 de angajaţi.

“Noi am preluat un competitor direct, care livrează anumite sisteme pentru industria metalurgică. Nu au o unitate de producţie în sine, ci subcontractează echipamenete. Este o firmă de inginerie şi de dezvoltare. Dacă avem succes în Africa, pentru a intra pe piaţa vest-europeană brandul de ţară nu era un ajutor mare. De aceea am luat o firmă elveţiană”, spune Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest.

Firma preluată se numeşte MTAG Marti Technologie. Înainte de tranzacţie, care a fost de 2 milioane de euro, firma era controlată de un antreprenor elveţian, având în prezent 30 de angajaţi. ZF, octombrie 2013

#

Adrem Invest începe în iunie lucrările la o centrală termică de 60 mil. euro în Suceava

Compania Adrem Invest, desemnată să construiască o nouă centrală termică în municipiul Suceava, va începe lucrările la această investiţie în luna iunie, iar prima capacitate de producţie a agentului termic va funcţiona în mai 2013.

Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest, spune că pentru producerea agentului termic se va folosi biomasa, iar în sarcină, pentru completare, vor fi puse în funcţiune şi cazane care folosesc gazul natural.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile. ZF, martie 2012

#

Adrem Invest se pregăteşte de invazia proiectelor solare

Adrem Invest, o afacere de familie pornită la începutul anilor ’90 de doi fraţi din Bucureşti, specializată în domeniul aplicaţiilor industriale, se pregăteşte pentru noul val al proiectelor de energie regenerabilă, analizând mai multe parcuri solare în sudul Moldovei.

Potrivit reprezentanţilor Adrem Invest, acesta este segmentul în care în perioada următoare s-ar putea înregistra un adevărat boom al investiţiilor.

Firma nu este singura care pariază pe acest domeniu după ce proiectele eoliene au cucerit sud-estul României, giganţi internaţionali precum germanii de la Siemens anunţând şi ei recent că energia soarelui va fi următorul domeniu fierbinte de investiţii după cea a vântului.

“Avem un proiect de 10 MW şi câteva proiecte mai mici de 3-5 MW pentru care sperăm să iniţiem studiile de fezabilitate cât mai rapid. Acestea sunt localizate în sudul Moldovei, în zona Buzău-Brăila”, spune Adrian Bodea, preşedinte şi fondator al Adrem Invest.

Potrivit acestuia, investiţiile în parcuri solare vor cunoaşte o adevărată explozie în România mai ales în contextul în care aceste proiecte vor fi sprijinite printr-o schemă extrem de generoasă de statul român prin sistemul de certificate verzi.

“Legea este foarte generoasă, mi se pare chiar foarte bună. Cred că va fi o explozie de proiecte solare în România, aşa cum am văzut în Germania sau în Cehia. Aceasta poate genera industrii”, a mai precizat reprezentantul Adrem Invest.

Dincolo de schema de sprijin, Bodea spune că mai este un factor care va susţine dezvoltarea acestor proiecte şi anume scăderea abruptă a costurilor echipamentelor.

“De la un cost de 4,5 milioane de euro pe MW, s-a ajuns acum la două milioane de euro pe MW. Problema este că investiţiile în acest domeniu în ultima perioadă au scăzut cu circa 40% la nivel european, existând în acest moment o supracapacitate de produţie”, explică Bodea.ZF, noiembrie 2011