#proiecteremarcabile: Academy Plus – școală de IT-iști organizată de compania Pitech Plus din Cluj

Academy Plus este un proiect al companiei de software Pitech Plus, o şcoală de formare profesională în domeniul IT cu o programă diferită de cea utilizată de universităţile de profildescrie revista BusinessMagazin.

Academy Plus este axată pe practică şi pune în centrul acţiunilor elevul, nu profesorul. Profesorii au rol consultativ, iar evaluarea se bazează pe modelul “peer-to-peer”. Rezultatatele sunt crearea unui mediu organizaţional încă din faza de şcolarizare şi obţinerea unor profiluri complexe.

Deși nu se cer diplome sau rezultate la bacalaureat, Academy Plus are “cea mai grea admitere din România”: o preselecţie filtrează prima bază de candidaţi, cei selectaţi au o discuţie cu conducerea şcolii, urmată de 28 de zile de testare la sediul instituţiei. Şcoala este gratuită.

Pitech îşi va putea recruta asfel viitorii angajaţi – ceea ce înseamnă că scad costurile de recrutare şi internship. Proiectul schimbă şi interacţiunea cu mediul de afaceri, trecerea de la competiţie la colaborare şi de la individualitate la efort comun – și alţi membri ai clusterului IT de la Cluj-Napoca pot beneficia de pool-ul de candidaţi.

Pe termen scurt, Academy Plus îşi propune să creeze o comunitate puternică şi valoroasă de oameni care vor să performeze în domeniul IT, atât în calitate de angajaţi pentru piaţa din România cât şi în calitate de antreprenori.

Pe termen mediu, vor fi organizate parteneriate sau clase speciale pentru alte companii aflate în căutare de resurse, iar pe termen lung iniţiatorii cred că vor schimba modul de raportare la formarea resurselor umane, vor creşte criteriile de preformanţă şi va apărea o schimbare în zona de educaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.