#proiecteremarcabile: Vlad Ioan Tăușance și Ioan Dan Niculescu vor să canalizeze energiile pozitive spre ceva cu sens și cu impact

Vlad Ioan Tăușance și Ioan Dan Niculescu vor să schime lumea – descrie BIZ proiectele celor doi membri ai echipei care a construit succesul online al campaniei prezidențialului Iohannis, acum co-fondatori ai unei proaspete agenții de comunicare online, People&People, prin care vor să lucreze și la alte proiecte cu impact pozitiv asupra societății.

Absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea Petre Andrei din Iasi, Ioan Dan Niculescu infiinta in urma cu 12 ani Argo, un studio de creatie si comunicare din Iasi, unde, in prezent, este director de creatie. Isi imparte viata intre mai multe proiecte si spatii geografice: o jumatate de an sta prin Romania si cealalta jumatate prin Thailanda sau Mexic, pe principiul ca o viata are si vrea sa o traiasca cat mai divers. In campania pentru Klaus Iohannis, el este cel care a stabilit coordonatele de brand.

De mai bine de trei ani, Vlad Ioan Tausance este trainer pe teme de creativitate aplicata in cadrul unui proiect al Fundatiei Friends for Friends. De-a lungul timpului, a fost Content Manager, editor, project manager pentru proiecte online si consultant in comunicare. Pe parcursul campaniei electorale, este cel care s-a ocupat de strategia online si de multe dintre elementele creative ale campaniei lui Klaus Iohannis.

People& People este proiectul care vă aduce din nou împreună după campania președintelui Klaus Iohannis. Ce înseamnă mai exact acest nou proiect?

Vlad Ioan Tausance: People&People este un raspuns rapid si logic dupa rezultatele din campania electorala. Am  decis sa concentram energia pozitiva si experienta dobandita intr-un proiect nou, care sa mentina echipa impreuna pe viitor. Suntem gata de lucru, inceputul acestui an inseamna si demararea primelor proiecte.

Ioan Dan Niculescu: People&People este o stare de spirit, inainte de orice. O sinergie. Cautam in mediul digital acele lucruri care definesc latura frumoasa, acea nota de inima a umanitatii. Exista atat de multa frumusete in jurul nostru incat ar fi pacat ca eforturile noastre sa nu se canalizeze intr-o directie constructiva din acest punct de vedere. Consider ca lumea, asa cum o stim, este pe cale sa se schimbe. Si aceasta schimbare trebuie sa fie una constienta si pozitiva. Ar trebui sa tina de instinctul de supravietuire a speciei.

Este practic vorba despre o nouă agenție în peisajul industriei românești de comunicare. Ce vă doriți prin înființarea acestei agenții?

Vlad Ioan Tăușance: Ne dorim ce ne-am dorit de mici: sa schimbam lumea. Si nu suntem singuri. Am vorbit, in ultimul an, cu foarte multi oameni talentati din advertising sau din industria de marketing si comunicare, din societatea civila si din politica, si mi-au spus acelasi lucru: vreau sa fac ceva ce are sens, ceva care sa aiba impact. People & People crede in aceasta energie si in aceasta intentie. Pe termen lung, ne propunem sa aducem cat mai multi astfel de oameni impreuna, sa facem conexiunea intre nevoi si talente.

Ioan Dan Niculescu: Oamenii pot fi pusi impreuna pentru o multitudine de ratiuni. Energiile despre care vorbeste si Vlad pot fi canalizate in orice directie. Ne dorim ca directiile pe care le vom alege sa fie unele pozitive, capabile de a genera acele schimbari care sa marcheze in bine viata altor oameni, din diferite locuri si situatii. La sfarsitul zilei, faptele care te pot face sa inchizi ochii cu un zambet adevarat sunt putine. Pe acelea le cautam. Inima nu minte.

Mai multe despre echipa de la butoanele campaniei online a prezidențiabilului Klaus Iohannis:

Leave a Reply

Your email address will not be published.