#weekendcu soprana Irina Baianț

Spectacolul musical al anului este Fantoma de la Operă, montat în noul Teatru de Operetă Ion Dacian din București – premiera a avut loc pe 24 ianuarie, iar biletele trebuie cumpărate cu săptămâni în avans.

Criticul Costin Popa descrie astfel interpretarea rolului principal feminin:

“Performanţa majoră a fost a tinerei soprane Irina Baianţ (Christine Daaé), frumoasă, sensibilă, îndrăgostită, delicată, dăruită, emoţionantă. Cultivată în tehnică de cânt clasică, vocea artistei a dominat prin claritate, strălucire, supra-acute suverane, frazare impecabilă şi chiar prin registrul grav care a frizat, pe alocuri, apropierea de emisia specifică cântăreţilor pop. Un stil perfect integrat musicalului. Irina Baianţ şi-a legat definitiv numele de cel al Christinei Daaé.”

La rândul ei, Irina Baianț a vorbit, în studioul Adevărul, despre pregătirea acestui spectacol istoric.

Vocea românească a Christinei Daaé a oferit și o avanpremieră a spectacolului, chiar dacă în alt registru muzical și teatral, într-unul dintre episoadele emisiunii Vocea României din 2014.

Ca idee suplimentară, și o arie clasică în interpretarea tinerei soprane române – avem concetățeni hăruiți, norocul nostru 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.