Festivalul Dilema veche, din Cetatea Alba Carolina, ediția 2015 – idei în aer liber

Recomandare RO2.0: Festivalul Dilema veche, 21-23 august – demn de agenda oricărui iubitor de cultură.

Festivalul Dilema veche transformă pentru trei zile Cetatea Alba Carolina – considerată “cea mai frumoasă cetate medievală din România”, și recent renovată – grație personalităților culturale prezente și a mulțimii de vizitatori  care agită străzile cetății dornici să asculte și să vadă, să asiste la concerte sau conferințe.

Mircea Vasilescu, redactor-şef al revistei Dilema veche, invită lumea astfel:

Lucrul cel mai bun pe care a reuşit să-l creeze Festivalul Dilema veche este atmosfera unică de pe străzile Cetăţii: invitaţii la festival, oamenii din Alba Iulia şi publicul venit din ţară alcătuiesc, pentru trei zile, o comunitate ad hoc, construită în jurul valorilor culturale şi al spiritului dilematic. E o atmosferă care nu trebuie ratată.

mostră: Pleşu, Liiceanu şi Patapievici, despre problemele omului modern – conferință, cu peripeții, moderată de Luca Niculescu

Dilema Veche, singura revistă din România care organizează un festival al culturii, se mândrește că festivalul său a fost ales drept unul dintre cele mai bune festivaluri culturale din Europa de către Europe for Festivals, Festivals for Europe – o platformă, aflată sub patronajul Comisiei Europene, care se ocupă cu evidențierea celor mai valoroase festivaluri culturale de pe continentul european.