Rețeaua România 2.0 caută 5 #tineriremarcabili

Rețeaua România 2.0 caută 5 #tineriremarcabili (studenţi, masteranzi, doctoranzi etc.), care să contribuie la gestionarea și dezvoltarea unor programe și proiecte de bază ale Rețelei.

Primele modalități de colaborare sunt de tip voluntariat (internship, stagiu etc). Ulterior pot apărea și colaborări remunerate – oricum, primul mare câștig este şansa de a interacţiona direct cu personalități remarcabile.

Câteva dintre acțiuni impun prezența în București – majoritatea pot fi realizate de oriunde din țară sau din străinătate.

Program: Activitate sistematică, dar program flexibil.

Sarcini principale:

•    radiografia și monitorizarea unora dintre domeniile de interes ale Rețelei, pentru identificarea de figuri, idei, proiecte şi acțiuni remarcabile.
•    documentări, pe temele de interes ale Rețelei – sinteze și articole.
•    discuții cu personalități/ experți, din țară și din străinătate.
•    aport la organizarea unor evenimente.
•    participare la administrarea unor proiecte.

.
Calități căutate:
•    deschidere intelectuală spre 360 de grade, spirit ‘antreprenorial’ (spre business development) şi bune abilităţi de comunicare.
•    cunoştinţe avansate din domeniile de interes ale Rețelei – mai ales din Economie/ Afaceri, Politică/ Societate civilă, Educație/ Tineret, Științe/ Inovație, Cultură (/Creativitate)/ Media (/Comunicare), Diaspora. (selecţia are în vedere interesul real și  exercitat pentru respectivele domenii.)

.
Aplicaţiile cer răspunsuri, succinte, la întrebările:

1.    pe cine admiraţi, în ţară şi în lume – și de ce? între 5 și 15 de nume.
2.    numiți 5-10 personalități incontestabile din România din domeniile de interes ale RR 2.0.
3.    care este una dintre cele mai mari provocări ale României – de ce şi cum o abordăm? citați experți consacrați; puteți adăuga și răspunsuri proprii.
4.    indicaţi 3-5 de ‘idei de dezvoltare’ referitoare la domeniile de interes ale Rețelei emise recent în România – menționarea unor idei de dezvoltare enunţate în lumea largă dar potenţial valabile şi în România este un plus.
5.    ce viitor vă doriţi – și ce credeți că puteţi face pentru el?

.
Aplicaţiile (CV, răspunsurile și o scrisoare de intenţie), la adresa: resurse.rr20 [at] gmail.com.

Deadline: deschis, până la ocuparea locurilor cu oamenii potriviți – vom anunța aici finalul acestui proces de recrutare.

mulţumim.

Petre Munteanu
coordonator RR 2.0