#demers: Diploma 2015, lucrări de diplomă ale unei noi generații de creativi români

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2015, la Palatul Camerei de Comerț din București va avea loc a doua ediție a evenimentului “Diploma”, care prezintă lucrările absolvenților facultăților artistice și vocaționale din Româniainformează dedesign.tv.

Ediția din acest an include proiecții de film, spectacole de teatru, recitaluri muzicale și o expoziție cu lucrări de arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, ceramică/sticlă/metal, design ambiental, design grafic, design industrial, design de produs, design textil și arte textile, foto-video, grafică, modă, pedagogia artei, pictură, sculptură.

„The Institute preia în sfârșit o nișă din ce în ce mai ignorată în ultimele decenii, în afara domeniului de referinţă – momentul Diplomei absolvenţilor de facultăţi creative. Într-un final, cineva a identifiat și apropiat corect reperul definit ca landmark-ul oricărui creativ în formare: Diploma descrie într-adevăr acel echilibru, mai degrabă precar, de unde se decide evoluţia individuală în domeniu – continuă, se adaptează sau renunţă.” – lect. univ. dr. Mihai Rusen, membru al Departamentului de Sculptură a Facultății de Arte Plastice, citat pe pagina de facebook a evenimentului Diploma.

Universitățile și Facultățile partenere ale Diploma sunt: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică- Secția Design Industrial, Universitatea Politehnică București, Facultatea de Arhitectură-Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Arte – Hyperion.