#autoriremacabili, la Gaudeamus 2015

Aproximativ 300 de expozanţi aduc circa 1.000 de titluri, dintre care peste 400 de noutăți, și organizează în jur de 700 de evenimente editoriale la noua ediție a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus din Bucureşti (18-11 noiembrie, Romexpo)informează Mediafax.

Cititorii pot întâlni la standul editurilor autori ca: Radu Aldulescu, Emil Brumaru, Mircea Cărtărăscu, Adrian Cioroianu, Daniel David, Doina Jela, Aurora Liiceanu, Bogumił Luft, Marin Mălaicu-Hondrari, Vintilă Mihăilescu, Eugen Negrici, Cosmin Perţa, Răzvan Petrescu, Dan Stanca, Magda Stavinschi, Robert Şerban, Daniel Vighi, Matei Vişniec, Varujan Vosganian.

Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, iar preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2015 este Victor Ieronim Stoichiţă, reputat cercetător şi profesor de istoria artei, stabilit în prezent în Elveţia.

Programul variat al invitatului de onoare cuprinde peste 20 de evenimente organizate în acest interval în incinta târgului şi în alte spaţii din Bucureşti (mese rotunde cu tematică francofonă, lansări de carte, o expoziţie de fotografii suprarealiste şi numeroase alte activităţi, susţinute de scriitori, artişti, profesori de istoria artei şi a literaturii, nume bine cunoscute în peisajul cultural contemporan francofon).

<Cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România: Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.>

plus