Gabriel Biriș – secretar de stat în Ministerul Finanțelor

Gabriel Biriș, partener în cadrul casei de avocatură BirișGoran și reputat expert în fiscalitate, a anunțat, miercuri, pentru Agerpres, că va fi numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

“Confirm faptul că mi s-a propus să preiau funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Am avut o discuție cu cei din minister și am agreat un anumit mod de acțiune, de lucru. În momentul de față, aștept numirea. Decizia din partea mea este luată, la fel și din partea celor care mi-au propus. Există niște proceduri administrative până se va concretiza numirea mea în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor și de director la Direcția de fiscalitate”, a afirmat Biriș.

În ultima vreme Biriş a criticat “ineficienţa ANAF”, iar Fiscul l-a acuzat că încearcă să-şi facă campanie pe seama instituţiei – amintește ZF.

Gabriel Biriş are o experienţă de 19 ani în domeniul consultanței fiscale. Biriş a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane, în anul 2000, și Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti, în 1995.

Chambers & Partners: Gabriel Biris remains a leading figure in Romanian tax, with almost two decades of experience in the field. His expertise spans all manner of tax issues, including onshore and offshore optimum tax structures, compliance, tax controls and litigation. His wide-ranging client list includes prominent names such as Hidroelectrica and Portland Trust.

opiniile fiscale, recente sau mai vechi

La ce să se aștepte economia de la noile coduri ale fiscalității: Evaluarea punctuală a efectelor
Am încercat să sintetizez aceste propuneri în forma în care am prezentat în urmă cu câteva luni și inventarul celor peste 200 de modificări ale legislației fiscale din ultimii zece ani. Mi-am permis nu numai să comentez dar și să evaluez, prin prisma experienței mele în domeniul consultanței fiscale, importanța și calitatea propunerilor inventariate. (cursdeguvernare.ro, martie 2015)

Se transformă ANAF într-un grup infracțional organizat? Antreprenorii își vor pune curând întrebarea existențială dacă mai merită să facă business
Gabriel Biris a criticat dur ANAF in cadrul conferintei Fiscal 360, organizata de wall-street.ro, avertizand ca inspectorii fiscali nu respecta legea si forteaza contribuabilii corecti sa plateasca pretul pentru combaterea fraudei. (wall-street.ro, martie 2015)

Dacă am fi performanți ca bulgarii, am avea 7 miliarde de euro pe an în plus la buget
“In primul rand uitati-va la eficienta administratiei lor fiscale. Noi colectam 52% din TVA, iar ei 85%. Daca am fi la fel de performanti ca ei, am avea 7 miliarde de euro pe an in plus la buget. Apoi, evaziune mai mica inseamna si cadru concurential mai bun. Dar asta este doar o consecinta a unui sistem fiscal mult mai putin contondent decat cel de la noi.” (ziare.com, 2013)

Cui i-e frica de declararea averii – de ce își vor dori evazioniștii să fie aleși de Fisc
Vestea ca romanii aflati pe lista neagra a Fiscului vor fi nevoiti sa depuna o declaratie de avere i-a speriat pe multi, dar Gabriel Biris, avocat specializat in probleme fiscale, spune ca, daca citim cu atentie, este vorba, de fapt, despre o “amnistie fiscala pentru prieteni”. (business24.ro, 2013)

România are trei rezervoare de spațiu fiscal care totalizează 15 miliarde euro, cel mai important fiind legat de reducerea evaziunii fiscale, al cărei cost este cuprins între 7 si 13 miliarde euro
Gabriel Biriș consideră ca Romania are trei rezervoare imense de spațiu fiscal, care pot fi utilizate pentru reducerea deficitului bugetar: 1. o mai bună reglementare, prin lărgirea bazei impozabile; 2. reducerea evaziunii fiscale, nu numai prin măsuri administrative, ci și prin instrumente legislative; 3. reducerea risipei bugetare. (wall-street.ro, 2012)

Amnistia fiscală: acum este momentul zero?
“Eu cred ca in Romania se impune o astfel de masura, in special pentru nevoia momentului zero. Multe lucruri sunt in neregula in trecutul mai mult sau mai putin apropiat. Cat costa sa te apuci sa controlezi pe toata lumea si sa ceri justificari? Nu cumva este mai simplu sa dai o perioada de timp in care contribuabilii sa declare sumele care, dintr-un motiv sau altul, nu au fost impozitate?!” (Bloombiz.ro, 2010)

Cresterea impozitelor nu este unica solutie
Cresterea veniturilor bugetare poate fi realizata si prin alte masuri decat majorarea impozitelor, iar cresterea taxei pe valoare adaugata (TVA) nu este benefica pe termen mediu, pentru ca ar arata o slabiciune a economiei romanesti.
Una dintre masurile propuse de Biris este stimularea dezvoltarii companiilor de tip holding in Romania, care ar duce la dezvoltarea unei noi piete si ar transmite un semnal pozitiv pentru strainatate. (…) O alta masura ar fi facilitarea repatrierii sumelor “ascunse” in strainatate. O posibilitate ar fi aplicarea unui impozit modic de exemplu – de 5% pentru sumele repatriate – si declararea acestora intr-un anumit interval de timp. O alta posibilitate ar fi facilitarea declararii veniturilor obtinute anterior inregistrarii fiscale. In acest sens ar fi nevoie de stabilirea unui moment zero pentru taxarea veniturilor comeciale nou-declarate. (ziare.com, 2008)